Babasının Süsü…

Nis 15, 2010 by

KALPKıymetli eş Hz. Hatice, ilk kızı doğduğunda sevgili Peygamberimiz, doğum müjdesini alır almaz sevgili hanımının yanına girmiş. Hz. Hatice üzgünmüş, bir kız çocuğu olduğu için. Câhiliyye bakışlarının O’nu incitmesinden korkuyormuş. Peygamberimiz minik yavruyu sevinç ve huzurla kucağına alıp, bağrına basmış. Öpüp, koklamış. Annesini tebrik etmiş ve:

“-Kızımın adı Zeynep olsun.”, demiş.

Herkes şaşkınmış. Zeynep ha, yani babasının süsü…

Câhiliyye devrinde kız çocuklarının kaderini değiştirecek ilk adım olmuş bu…

Bundan böyle kızlar artık utanç değil, babalarının süsü olacaktı…

Çocuklarımızın da bizler üzerinde hakları olduğunu unutmamalıyız. İşte Sevgili Peygamberimiz’in bir tavsiyesi;

“Çocuğun babası üzerindeki haklarından biri, rûhâniyetli bir isim koyması ve güzel bir edep vermesidir.”

(Beyhakî, Şuâbu’l-Îmân, VI, 401-402)

 

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Related Posts

Share This

7 Comments

  1. pınar

    zeynep ismi çok güzel gerçekten,ben de babasının ziynet eşyası şeklinde gene senin yazındaki manaya yakın olarak duymuştum. biz de düşünecektik velhasıl zeynepler karışmasın dedik bade’yi seçtik.gel gör ki bade diyince herkes şarap manasına takılıyor.halbuki farsça anlamı o.ben de bu yanlış anlaşılmadan yana dertliyim.oysa türkçede anlamı “kutsal aşk” aman neyse napalım. kızın adını kutsi koyacak halimiz yoktu en nihayetinde.göbek adını da ayşe koyduk herkeşlerin gönlü oldu.

  2. Editör

    Demek göbek adı da var tatlı Bade’nin, bilmiyordum. Insallah hayırlarlı bir ömrü olur. Bu arada size yarın için hayırlı bir de yolculuk diliyorum ve de kolaylıklar, canım Pınarcgm.

  3. benimde adım ZEYNEPancak annem sadece ummuş babasının gülü olcamı o yüzden koymuş o ismi ancak yinede seviyorumkendimi çünki annem sevdi beni babam sevmesede

  4. Editör

    Bazı insanlar cok sevseler de sevgilerini gosteremiyebiliyorlar. Allah size isminiz gibi guzel bir ömür versin.

  5. Zeynep isminin anlamını Efendimizin (s.a.v)in ilk kızı olduğunu yeni öğrenmiş olmakla beraber Rabbim nasip ederse kucağıma yakında alacağım bebeğimizin ismini Zeynep diye düşünüyoruz ..şimdi daha çok istiyorum..çok güzel bir paylaşım olmuş Allah razı olsun.

  6. Editör

    Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Allah kizinizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Hayirli evlatlardan eylesin. Hayirli haberlerinizi bekliyoruz 🙂 Allah’a emanet olunuz.

  7. kullanıcı

    Gerçekten güzel bir isim.Zeynep, ayrıca değerli taşlar,değerli mücevherler ve değerli olan herşey anlamına gelir.Zeynep isminin içinde bu anlamlar gizlidir yani zaten vardır.Arapça kökenli olduğu için Arapça dilide çok zengin bir dildir ve bu yüzden birçok güzel anlamlar içerir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.