Bir Anne Arslan ve Bir Geyik Yavrusu…

May 10, 2010 by

aslanvegeyikTarih: 21 Aralık 2001 – 2 Ocak 2001

 Yer: Kenya Samburu Doğal Park.

Bir anne arslan ve bir geyik yavrusu şaşılası bir anne-yavru ilişkisi sergilerler.

Üzerindeki göbek bağı ile yavru geyik kameralara yansır. Anne arslan ona acımıştır. Yavru geyik de hâlinden memnundur, ondan ayrılmaz. Süt ememediği için yaprak yemeye çalışır. Anne arslan onun bir geyik yavrusu olduğunun bilincindedir zira onu hiç et ile beslemeye kalkmaz. Bu zaman zarfı içinde zayıflamasına rağmen avlanmaya bile çıkmaz. Bütün bu şartlara rağmen her ikisi de sağlıklıdır.

Çok geçmeden yavrusunu arayan anne geyik çıkagelir. Yavrusunu aslan ile beraber görünce yaklaşamaz ancak ayrılamaz da. Uzaktan çıkardığı sesler ile yavrusuyla iletişim kurmaya çalışır. Sonra yavrusuyla beraber otlamaya başlarlar. Ancak bu anne arslanın denetimi altında gerçekleşir. Çünkü o, yavru geyiği âdeta evlat edinmiştir, ona alışmıştır. Yine de asıl annesi ile dolaşmalarına uzaklaşmadıkları müddetçe ses çıkarmaz, razı olur. Biraz mesafe açılırsa duruma müdahale eder. Anne arslan yavru geyiği o kadar sevmektedir ki, onu diliyle okşamakta, kulağını yalamakta, yanaklarını başına sürerek onunla oyunlar oynamaktadır.

Sonunda onun kendisine ait olmadığı hissi ağır basmış olacak ki, yavru geyikle vedâlaşır. Koklar, okşar ve adeta uzun uzun vedalaşır. Mahzun bir şekilde yanından ayrılır. Fakat sonra olanlar olur, doğanın kânunu; asıl annesine kavuşan yavru geyiği, erkek arslan farkeder ve avlar. Bunu gören anne arslan çok üzülür, yavru geyiğin öldüğü yere gelip başını büker, kanını koklayıp koklayıp durur.

www.douglas-hamilton.com/Site/Heartofalioness.html 
Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.