Peygamberimiz (S.A.V.) ve Yolculukları

Eyl 23, 2011 by

 

…Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz, sefere çıkarken son olarak vedalaştığı kişi, ciğerparesi Hz. Fatıma (r.a.) validemiz olurdu. Sefer dönüşü ilk olarak uğrayıp hatırını sorduğu kişinin yine bu değerli kızı olması, hem Hz. Fatıma (r.a.) annemizin değerini ifade etmekte hem de ayrı bir yuvaya sahip olsa bile kız evladının böyle bir ilgiye muhatap olmasının da bir peygamber sünneti olduğunu ortaya koymaktaydı.

Geliniz Peygamberimizin, bu manidar duasıyla Mevlâ’mıza nasıl bir yakarışta bulunduğuna bakalım: “Allah’ım! Bu yolculuğumuzda, iyilik ve güzellikleri, kulluk şuuruyla hareket etmeyi ve razı olacağın amellerde bulunmayı bize nasib et. Allah’ım! Yolculuğumuzu bize kolaylaştır ve uzaklığını dürerek yakınlaştır. Allah’ım! Yolculuğumuz esnasında sahibimiz Sensin.

Geride kalan ailemizin de görüp gözeteni ve koruyucusu da yine Sensin. Allah’ım! Yolculuk sıkıntılarından ve kötü durumlara düşmekten Sana sığınırız. Ailemizde ve malmülkümüzde beklemediğimiz durumlarla karşılaşmaktan da yine Sana sığınırız.”

Kaynak: Prof.Dr.M.Emin Ay /Yenidünya Dergisi’nin Temmuz-2011 sayısından alıntıdır.

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.