JEOLOJİ BİLİMİNİN ERKEKLERİ YAKAN BULGUSU PIRLANTA

Tem 10, 2014 by

Pırlanta, yani işlenmiş elmas, karbonun kristal halidir ki özünde zaten bir taştır ve milyonlarca yıldır dünyada vardır. Jeoloji biliminin erkekleri yakan bir bulgusudur.

Artık evlilik tekliflerinin olmazsa olmazı, “söz” göstergesidir. Erkekler içinse sunulması artık elzem olan bu pırlanta yüzüğün tek anlamı “ocağa dikilen incir ağacı” olmasıdır ve bu ağacın boyutu dolayısıyla ocağa vereceği tahribat yüzüğün boyutuna göre değişir.

PIRLANTA SAYISI ARTTIKÇA OCAĞA DİKİLEN İNCİR AĞACI SAYISI DA ARTAR

Misal “yedi taş”la minik bir incir ağacı koruluğu oluşur. Bir de incir ağacı ormanı etkisi yapan cinsi vardır ki o yüzük türünün adına da “tam tur” derler. “Tam tur” yüzük, tüm halkanın yani 360 derecenin her bir açısının pırlanta taşlardan oluşmasıdır. Satana ve verilene mutluluk alana ise acı verir. Tahminimce de bu yaz evlenecek birçok er kişinin uzun vadelere bölünmüş bir kuyumcu fatura bedeli vardır ve birkaç sene daha olacaktır.

PIRLANTA KUTUDA DURDUĞU GİBİ DURMAZ

Bu pahalı hediye aslına bakarsanız kutuda durduğu gibi durmaz, onun bir de sertifikası vardır. Mücevherin büyüklüğü, kesimi, parlaklığı, sınıfı yani kalitesinin dökümü bu sertifikada yer alır. Aynı dönemde yüzük takan kızlar arasında bu sertifikaya göre hiyerarşi dahi oluşabilir ve yüzüğünüzün karatı kadar konuşmanız gereken ortamlar oluşabilir ki burada da yüzüğü alana ağır bir sorumluluk yükler.

Pek zarif ve de naif, her biri bir çiçek muhterem hanımefendiler; cefakar, çilekeş, vefalı, tok gözlü, alçak gönüllü, yuvasına ömrünü adayan ve dahi saçını süpürge eden yurdum kadınları; elbette ki her birinizin değerine paha biçilemez, dünyalar ayaklarınızın altına serilse, ne ana ne eş olarak haklarınız ödenemez. Lakin azıcık insafı olan asgari ücretten pırlanta yüzük istemez.

Ayşenur USLU

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.