Bayram Geliyor

Tem 13, 2015 by

resim tarifkolik.com adresinden...

resim tarifkolik.com adresinden…

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı.

Bu güzel ayın renkleri, bayramın hoş telaşı eklenince, sanki daha da ısıtıyor içimizi.

“Bayram Temizliği” başlıklı hijyenik faaliyetler devam ederken, mutfakta da midelere bayram yaptıracak tatlar hazırlanıyor olabilir.

Bizim menü genelde şu şekilde olurdu: Çorba, etli nohut/kuru fasulye, pilav, zeytinyağlı pırasa/fasülye, sarma, turşu, salata ve tatlı…

Bunlardan “tatlı”  benim favorim olmuştur her zaman. Rahmetli babanemden sonra ( Allah rahmet eylesin) bir daha yiyememiş olsak da, kim bilir belki annem bir güzellik yapar.

Beni benden alan bu güzel tatlının adı ; Yassı Kadayıf!

Arefe günü yufkacıdan alınan kadayıflar, kenarları kesilip yumurtaya bulanır ve  kızartılırdı. Sonra da içi şerbet dolu bir tencereye atılırdı.

O tencere, bayram boyunca balkonda, turşular ve sarmalarla beraber diğer hazinelerin yanında dururdu. Servis edilirken de yukarıda fotoğrafta görmüş olduğunuz gibi cevizle süslenirdi.

Zamanında, oruçlu oruçlu, kenarlarını kesme görevini üstlendiğim yassı kadayıfları öyle derinlemesine inceleyip koklamışım ki, kokusu hala burnumda!

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

2 Comments

  1. pınar

    abe kaynana ne yaptın bizee şarkısını sana armağan ediyorum.. bu nasıl bir fotodur yahu,nerden bulucaz bu tatlıyı?ben bunu yemekteyiz programında görmüştüm ilk hatay ya da gaziantep çekimlerinde,şimdi bide burda görünce çok fena oldum.. bunu yapmayacağdın seda,alacağın olsun.

  2. Editör

    Yufkacılarda satılıyor, kiloyla alıyordu bizimkiler. Sonra sen kenarlarını kesip kızartıyorsun, şerbetliyorsun. Gerçi tarifini bulmak kolay aslını bulduktan sonra 🙂 Ben şerbetli tatlılara pek düşkün değilim ama bu tatlı ve bir de ekmek kadayıfına hayır diyemem, diyemedim, diyemiyorum…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.