Hormonlar…

Ağu 2, 2012 by

Bir gün gelip de hayatımı bu kadar çok etkileyeceğinizi ve  size bu kadar zaman ayıracağımı elbette bilemezdim.  Hormonlar hormonlar! “Peki peki anladık, Sen neymişsin be ağbi?”, demek istiyorum MFÖ gibi.

Sizi okudum bugün : “Özel bezler tarafından kana salgılanan ve kan yolu ile ulaştıkları organ ve dokularda fonksiyon düzenleyici olarak çok düşük miktarları ile görev yapan organik bileşiklere “uyarma” anlamına gelen “hormon” denilir. Hormonlar, çok az miktarları ile etki etmeleri ve biyolojik katalizör gibi davranmaları nedeniyle enzimlere çok benzemekle beraber bazı yönlerden farklıdırlar.”(www.diyadinnet.com)

Yani yükte hafif pahada ağır dedikleri cinsten dedikleri bu olsa gerek. Fakat helal olsun, parmağınızda oynatıyorsunuz bünyeyi. Doğum sonrası yakaladınız tabii garibi, acımadan vurdunuz. Bana yaşattığınız ruhsal değişiklikler unutulur gibi değildi. Şükür  artık biraz rahat bıraktınız da sizinle iki lafın belini kırmaya başladık.

Eser miktarda kalmıştınız, herhalde tekrar toparlanıyorsunuz. Aman Allah bir daha eksikliğinizi göstermesin. Tadında kararında oturun oturduğunuz yerde, görevinizi icra edin.

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.