Bugün Mevlid Kandili…Ne Yapsak Nasıl Yapsak…

Şub 3, 2012 by

Güzelliklere vesile olmasiını diliyor ve daha önce de Yazma Vakti’nde yayınladığım aşağıdaki  satırları bir kez daha hatırlara getirmek istiyorum:

“…Yapılacak en güzel şeyin artık kapalı salonlarda Efendimiz’e sonsuz methiyelerin söylendiği, belagat ustalarının, en güzel şekilde kürsülerden seslendiği, camilerde sadece en güzel sesli mevlidhanların kasidelerinin, ilahilerinin okunduğu günlerden çıkmalı.

Bunlar elbette tevarüs ettiğimiz geleneğin güzel yansımaları. Lakin Efendimiz’in cömertliğini işleyen konuşmalar yerine, mahallemizde kimsesiz, yetim, öksüz insanların doyurulması Efendimiz’in mirasına daha çok yakışmaz mı?

Peki Efendimiz’in yaşlılara hürmeti, küçüklere sevgisini anlatan sohbetler yerine, huzurevleri, kimsesiz çocuk yuvaları ziyaret edilse, Efendimiz’in sohbet ve merhamet abidesi olduğu daha iyi anlatılmış olmaz mı?…..”( Kâmil BÜYÜKER’in Söz Ola Dergisi’ndeki bir yazısından.)

Kesinlikle çok daha iyi anlatılmış olunacağına inanıyorum. Uygulama olmadan sadece lafla, ne ne kadar öğretilebilir ya da sevdirilebilir?

Dualar, ibadetler,

anne-baba, eş-dost-akraba aramaları,

cep telefonu mesajları derken yoğun bir trafiğimiz oluyor da “ne kadar verimli oluyor?” diye de düşünmek lâzım…

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.