Obezite Hastalığı ve Oruç

Tem 16, 2014 by

Bilim adamları bu meseleyle baş edebilmek için yoğun çalışmalar başlatmışlardır. Bu çalışmalardan biri de “alternatif tıp” dediğimiz tedâvî yöntemleridir. Tıp dünyası bu alanda yepyeni bir tedâvî yöntemi geliştirmiştir: Oruç…

Yitiğini bulan insanlık yine ve yeniden Kainat’ın Yaratıcısı’nın reçetesine başvurma ihtiyacı duymuştur. Bugün Batı toplumunda “şifa orucu” adı altında oruç tutma teşvik edilmekte, bununla ilgili araştırmalar yapılmakta “oruç evleri” denilen sessiz, doğa ile başbaşa olacak şekilde hazırlanan tedâvî merkezleri kurulmakta, bu merkezlerde tedâvî gören insanlar, sadece fizîkî değil rûhî sağlıklarına da kavuşmaktadırlar.

Orucun önemini Almanya’dan Prof. Dr. Arnold Ehret şöyle ifade etmektedir; “Oruç tedavisinden önceki hayatınız size bir rüya gibi gelecek ve bilinciniz hayatınızda ilk defa yepyeni bir sayfa açıp sizi kendinize karşı saygı duymaya kavuşturacaktır. Aklınız, düşünceniz, idealleriniz, amaçlarınız ve felsefeniz öyle köklü bir değişikliğe uğrayacaktır ki, bunun târifi imkansızdır. Vücudunuzda hayat gücünün titreşimini hissedeceksiniz. Oruç, muhteşem zihnî bir dünyanın yansımasıdır.”

 

Biz, mânevî iklimimizi derinden etkileyen, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, merhamet, sevgi ve karşılıksız verme gibi değerlerin alabildiğine yoğunlaştığı Ramazan’ımızı idrak ederken diğer taraftan mâneviyâtımız temizlenip yüceliyor ve psikolojik dinlenmeye ulaşıyoruz. Bir yandan da vücudumuz temizleniyor. Oruç tutarak hayat enerjimizi gıdaların hazmına harcanmasından koruyor; böylelikle bu enerjiyi, hastalıklı yapıların ve toksinlerin giderilmesinde kullanıyoruz. Bu dönemde bütün vücut sistemlerimiz dinlenmeye giriyor.

Bu sebepledir ki, bir ilim adamının da dediği gibi; “Oruçlu kimsenin orucu sırasındaki durgunluğu; hem ruhunun, hem de hücrelerinin bakımı ve yenileme işleminin gerçekleştirilmesinden kaynaklanmaktadır.” (Prof. Dr. Herbert Shelton-ABD)

Döne YILMAZ

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.