Tonguç Akademi ile 6. Sınıf Sosyal Bilgiler

Ara 24, 2020 by

Günlük yaşama farklı bir bakış açısı ile bakmanızı sağlayacak olan 6. sınıf sosyal bilgiler konuları hem yazılılarınız hem de gireceğiniz lise sınavı açısından önemlidir. Bu ders daha çok sözel ağırlıklı olduğundan çalışırken bazı taktiklere uymanız veriminizin daha yüksek olmasını sağlayacaktır. Konuları doğrudan ezberlemek yerine onları anlayarak ilerlerseniz her bir konuyu öğrenerek atlayabilirsiniz. Bu sayede dersle ilgili sorulan tüm sorulara anında yanıt verebilir hale gelirsiniz.

Düzenli ve planlı çalıştığınız takdirde yıl içinde gireceğiniz ilk sınav olan 6. sınıf sosyal bilgiler 1. dönem 1. yazılı sizin için başarıyla sonuçlanacaktır. Aynı verimli çalışma düzenini yol boyunca tüm konularda ve derslerde devam ettirirseniz hedeflerinize daha rahat ulaşabilirsiniz. Böylece geniş konu içeriğine sahip olan 6. sınıf sosyal bilgiler 1. dönem 2. yazılı için de ilk sınavdaki başarınızı sürdürebilirsiniz. Bunu yaparken müfredata ve her yaşa uygun ders içeriklerinden oluşan Tonguç Akademi video anlatımlı ders materyallerinden faydalanabilirsiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersine Nasıl Çalışılmalı?

Sosyal bilgiler ve diğer tüm derslere çalışırken öncelikle motivasyonunuzu yüksek tutmalı ve dersle alakalı en güncel kaynakları tercih etmelisiniz. Konu eksiklerinizi giderirken anlaşılır ve açıklayıcı anlatımlara sahip kaynakları seçmelisiniz. Bu noktada 6. sınıf sosyal bilgiler ders notları da sizin için makul bir seçim olacaktır. Çalışacağınız notlarda tarihe yolculuk, biz ve değerlerimiz, bilim ve teknoloji hayatımızda, yönetime katılıyorum, üretiyorum tüketiyorum bilinçliyim, yeryüzünde yaşam, uluslar arası ilişkilerimiz gibi başlıklar görebilirsiniz. Bunların her biri gireceğiniz yazılılar için önemli olmaktadır ve tüm konuları en verimli şekilde çalışmanız gerekecektir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ünite Konu Anlatımları

Sosyal bilgiler dersi kendi içerisinde ünitelere ayrılmakta olup dersi çalışırken bu ünitelere göre bölüm bölüm ilerleyebilirsiniz. Bu aşamada sizin için en verimli kaynak Tonguç Akademi tarafından hazırlanan eğitim videoları olacaktır6. sınıf sosyal bilgiler 1. ünite konu anlatımı Tonguç Akademi bünyesinde alanında uzman eğitimciler tarafından anlatılmaktadır. Eğitimlerde konular hem eğlenceli hem de öğretici bir dille ifade edilmektedir. Benzer durum 6. sınıf sosyal bilgiler 2. ünite konu anlatımı Tonguç Akademi videoları için de geçerlidir. İnternet üzerinden sürekli erişime açık olan bu eğitimleri rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda rahatça izleyebilirsiniz.Video içeriklerde konu ile ilgili önemli ipuçlarına yer verilmesi sınavlarda sizin için kolaylık sağlayacaktır. Dilerseniz konu anlatımlarını çalıştıktan sonra yazılı provalarına da göz atabilir, öğrendiğiniz bilgileri daha iyi pekiştirebilirsiniz.

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

1 Comment

  1. Pınar

    Tonguc matematik kullanmıştım ama sosyalin de etkili olduğunu okuyarak çok merak ettim, onu da sipariş vereceğim. Teşekkürler yazmavakti

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.