Seni Her Gün Seviyorum Canım Anneciğim!

May 10, 2015 by

InstaShot_20150510_060959“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri ve ya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine “öf!” bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle!.. Onları esirgeyerek alçakgönüllülükle üzerlerine kanatlarını ger ve: “Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et!” diyerek duâ et.”

el-İsrâ, 23-24

“Biz insana,anne ve babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. (İşte bunun için) önce Bana, sonra da ana-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak Banadır.”

Lokman,14

Anlaşılıyor ki, anne-babalarımızı mutlu etmek, Allah’ın bizlerden razı olacağı en büyük işlerden biri.

Bizi dünyaya getiren, ihtiyacımız olan ilk gıdayı, şefkati, eğitimi veren annelerimiz, herşeyin üstünde.

 İyisi mi biz onların gönüllerini her gün hoş tutalım ve hayır dualarını almaya bakalım.

“Anneler Günü” fikrinin sahibi Anna Jarvis de aslında yola böyle çıkmış.

Sürekli annesi ile beraber yaşamasına rağmen annesi öldükten sonra ona hayattayken gerekli ilgiyi göstermediğini düşünüp üzülmüş. Ancak çok daha farklı bir kutlama olarak düşündüğü  bu günden ticârî çıkar sağlamaya çalışanlara karşı hukûkî savaş açsa da davaların hepsini kaybetmiş.

Bütün  dünya annelerinin en azından senede bir gün mutlu olmalarını arzulayan Anna Jarvis, kendisi evlenip çocuk sahibi olmaya fırsat bulamamış ve 84 yaşında yalnız bir şekilde vefat etmiş.

Bunu beğendiniz mi? O halde paylaşın:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.